• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Mais-Chili brood

22 september, 2015

Ik moet jullie iets bekennen: ik ben ontzettend slecht in keuzes maken. Mijn outfit voor de dag, een film uit de oneindige lijst op Netflix, groene thee met of zonder smaakje, rode of roze nagellak, en ga zo maar door. De belangrijkste en zwaarste keuzes die ik op een dag maak bestaan echter uit de vraag wat ik die dag ga eten. Zoveel keus tussen zoveel lekkere dingen. Vaak gaat het al mis vanaf het eerste moment dat ik besluit dat het tijd wordt voor iets lekkers: heb ik zin in hartig of zoet eten? Na eeuwenlang twijfelen besluit ik (of mijn inmiddels knorrende maag) voor een hartig tussendoortje te gaan. Halverwege kom ik er dan vaak achter dat ik toch meer zin had in iets zoets. Jammer, volgende keer beter! Hoe dan? Ik combineer de hartige smaak van versgebakken brood met de zachte structuur van cake. Voeg paprika en mild-zoete rode pepers toe, en de perfecte combinatie tussen hartig en zoet is geboren. Herken jij je hierin of heb je gewoon zin in een verrassend recept dat je huis vult met een heerlijke geur, lees dan verder!

Goed om te weten: dit brood is glutenvrij.

Ingrediënten:

  • 250 gram maismeel
  • 100 gram polenta
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el zout
  • 1 tl suiker
  • 3 eieren
  • 400 gram karnemelk
  • 5 el olijfolie
  • 150 gram gegrilde paprika (uit glas)
  • 8 ingelegde mild-zoete rode pepers
  • 8 takjes tijm

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng het meel, de polenta, het bakpoeder, het zout en de suiker in een beslagkom.
Meng in een andere kom de eieren met de melk, voeg daarna de olie toe.Voeg vervolgens al roerend het vloeibare mengsel bij het meel.

Spoel de gegrilde paprika af met water en laat goed uitlekken.
Hak de paprika samen met 5 rode pepers fijn.
Voeg de paprika en de chili samen met 2/3 van de tijm toe aan het beslag.

Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
Bestrooi na 10 minuten de cake met de overige tijm en rode pepers en laat het geheel vervolgens nog ca. 35 minuten in de oven staan.

Daarna is het tijd om te genieten!

Ga terug