• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Crispy kokosgarnalen

13 oktober, 2015

Brr… wat is het ontzettend koud buiten! Mijn collectie dikke sjaals is weer uit de oude doos tevoorschijn getoverd, want de winter is voor mij gevoelsmatig aangebroken. En je raad het waarschijnlijk al: ik ben écht geen wintermens. Terwijl ik voor mijn raam stond in mijn veel te koude kamer, gehuld in een dik vest en met sloffen aan mijn voeten wist ik dat de tijd van het comfort food is gekomen. Want met vingers die bevroren zijn door de ijzige lucht is het nu eenmaal lastig koken. Het eten moet dus snel en makkelijk bereid worden, en vooral geschikt zijn om mee op de bank te kruipen tijdens een avondje Masterchef-marathon. Nu zijn we natuurlijk allemaal gek op een vette hap met een heerlijk krokant laagje, vers uit de frituurpan. En daar is ook absoluut niets mis mee voor een keertje (Of twee. Of drie). Maar om te voorkomen dat we niet meer in onze zomerkleren passen nadat we de winter hebben doorstaan, en daardoor de winter nog meer gaan haten, ging ik toch op zoek naar een iets meer health-proof idee. Om het zonnetje toch nog een beetje in huis te halen koos ik voor een tropische combinatie van garnalen en kokosnoot, waarmee ik de winter even buiten kon sluiten. Voor deze combinatie kun je me ’s nachts wakker maken! (oké, eten over het algemeen is ook al goed). Veel meer had ik ook niet nodig, want met slechts 4 ingrediënten kun je sneller dan je snelkookpan kunt zeggen genieten van dit hartverwarmende gerecht. Hoeveelheden staan er niet bij, want van deze healthproof snack kun je gerust zoveel eten totdat je weer helemaal in je comfortzone bent beland.

Ingrediënten:

  • garnalen (gepeld)
  • kokosmeel
  • kokosvlokken
  • eiwit
  • chilisaus

Zo maak je het:

Klop het eiwit stijf en hou het apart in een kommetje. Doe het kokosmeel en de kokosvlokken ook in aparte kommetjes.

Dip de garnalen achtereenvolgens in het kokosmeel, het eiwit en de kokosvlokken.

Verhit (kokos)olie in een pan en pak de garnalen van beide kanten, totdat ze roze worden en de kokosvlokken goudbruin en krokant zijn.

Serveer met de chilisaus.

Snelkookpan!

 

Ga terug