De Eetkamer – Hoensbroek

Afgelopen weekend reisde ik naar het verre Limburg, voor een echte moeder-dochter-dag. Zo moeder, zo dochter houden wij allebei van lekker eten en lekker kletsen. En wat doe je dan? Juist, dan ga je voor een High Tea. Want onder het genot van hartige en zoete hapjes en een warme kop thee kun je zomaar uren volpraten! Onze keuze viel al snel op restaurant De Eetkamer in Hoensbroek. Hier hebben wij al eerder genoten van een heerlijke High Tea, en het viel wederom niet tegen. De Eetkamer is een echt blijvertje op mijn High-Tea-restaurantlijstje dat ik graag met jullie wil delen.

De sfeer

In het najaar van 2015 is het restaurant verbouwd en heeft het een geheel nieuwe uitstraling gekregen. De ruimte is uitgebreid en het nieuwe interieur is modern maar knus. Als je het mij vraagt is dit een echte verbetering voor de sfeer. Maar niet alleen het restaurant zelf draagt bij aan die sfeer. Het grootste karakter van het restaurant ligt in het personeel. In de Eetkamer werken mensen met een beperking, die op deze manier een kans krijgen om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. Wat een geweldig concept! Vooral omdat het zó goed werkt. Het personeel is écht gemotiveerd om de klanten met een glimlach op hun gezicht de deur uit te laten gaan. Het kan gebeuren dat je af en toe net iets langer dan je gewend bent op je eten moet wachten, maar de hartelijkheid en attentie van de bediening doet dit je al snel weer vergeten.

Het eten

High Tea bij De Eetkamer in HoensbroekEn als je eventjes hebt gewacht, dan heb je ook wat! Over de samenstelling van deze high tea ben ik dik tevreden. Als voorafje kregen wij een heerlijk soepje opgediend dat smaakte naar meer. En meer zouden we krijgen. Toen ik de etagère onze kant op zag komen wist ik al dat dit een goede beslissing was. De lekkernijen zijn waarschijnlijk iets anders dan je gewend bent van een high tea, maar dat maakt het juist verrassend en onderscheidend. Bij mij viel het in ieder geval helemaal in de smaak. In plaats van oneindig veel sandwiches werden we verrast met een mix van sandwiches, broodjes, pizzabroodjes en wraps. En aangezien ik geen fan ben van chocolade (ja, het bestaat echt) waren de diverse cakejes, waaronder carrotcake, een schot in de roos! Tijdens het verslinden van al deze lekkernijen hadden we beschikking over diverse soorten thee en theewater dat regelmatig werd bijgeschonken.

Ben je niet zo van high tea? Wees getroost, De Eetkamer heeft namelijk nog veel meer te bieden. Of je nou voor ontbijt, lunch, avondeten, of de huisgemaakte bits ‘n bites komt, hier weten ze wel raad. En laat jij de warme kop thee liever staan voor een alcoholische versnapering, dan is de high wine misschien wel een optie waar jij blij van wordt.

Mijn moeder en ik werden in ieder geval heel erg blij van ons middagje in De Eetkamer in Hoensbroek. Onder het motto time flies when you’ re having fun hebben we maar liefst 2,5 uur hier doorgebracht. Klinkt als een geslaagde moeder-dochter-dag, toch? Dus mocht je binnenkort een keer afdwalen naar het verre zuiden, vergeet dan dit kleine plaatsje niet te bezoeken als je voor lekker eten wilt gaan.

Neem alvast een kijkje op de website van De Eetkamer in Hoensbroek!

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept