• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Eggs in clouds

5 februari, 2016

Het kan soms nog wel eens lastig zijn om iets origineels te ontbijten. Mijn ontbijt bestaat standaard uit een bakje overnight oats. Af en toe wissel ik dit af met een bruine boterham met ei en spek. De originaliteit spat er vanaf. Maar niet heus. Niet dat er iets mis is met mijn bakje havermout. Ik vind het hartstikke lekker en zou het niet willen missen, maar verandering van spijs doet eten, toch? Zeker als je iemand anders wilt verrassen met een lekker ontbijtje is het leuk om iets origineels te maken. Daarom ben ik zo blij met de ontdekking van eggs in clouds! In principe is het niets anders dan een gebakken eitje met kaas en spek, maar toch is het eigenlijk compleet anders. Klinkt gek? Dat is het niet, probeer het zelf maar! Ik spoot de wolkjes van eiwit in een hartjesvorm, ideaal voor Valentijnsdag. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon rondjes van maken als je een liefedsverklaring op de vroege ochtend net iets te veel vind.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 70 gram gerookte bacon reepjes
  • 30 gram geraspte kaas
  • 2 tl Italiaanse kruiden

Zo maak je het:

Bak de bacon ongeveer 3 minuten in een pan, zonder olie. Laat dit vervolgens afkoelen.

Splits het eigeel van het eiwit. Doe het eiwit in een grote kom en houdt de eierdooiers apart. Zorg dat de dooiers heel blijven.

Sla het eiwit met een mixer stijf. Schep vervolgens de geraspte kaas, de gebakken bacon en de Italiaanse kruiden voorzichtig door het eiwit.

Vet het bakpapier in. Neem een vrieszakje en snijdt een hoekje er vanaf. Schep het eiwit in de zak. Spuit vervolgens met de zak 4 hartjes op het bakpapier. Maak er gerust een dikke laag van. Duw met de bolle kant van de lepel een gat in het midden van de eiwit hartjes.

Bak de hartjes vervolgens in de voorverwarmde oven bij 200°C gedurende 5 minuten.
Haal ze dan uit de oven en doe in ieder gat een eidooier, die ook dit keer heel blijft. Zet de wolkjes weer terug in de oven en bak nog zo’n 5 minuten.

Ik zie je in de wolken!

 

Ga terug