Fine Food Village – Elst

Afgelopen weekend ging ik samen met mijn partner in crime uiteten bij het all-you-can-eat-restaurant Fine Food Village in Elst. Voordat ik verder op de details in zal gaan kan ik alvast verklappen dat we heerlijk hebben gegeten! En dus werd het tijd voor mijn eerste restaurant review. Rob Geus en RTL4 gingen mij al voor, en zij hadden mijn verwachtingen behoorlijk opgeschroefd. Het werd tijd zelf mee te maken waar ik anderen zo enthousiast over hoorde praten, en dus stapte ik op zaterdagavond het restaurant binnen.

De sfeer

Van buiten kun je al zien dat Fine Food Village een stijlvol restaurant is, dat niets weg heeft van de massale all-you-can-eat restaurants waar we allemaal wel eens hebben gezeten. Kitscherige decoraties kun je hier gelukkig niet verwachten. Het restaurant is strak ingericht, maar daardoor niet minder gezellig. Zelfs de grote drukte deed geen afbraak aan de knusse sfeer. Bij binnenkomst voel je je gelijk welkom: we werden hartelijk ontvangen, onze jassen werden opgehangen en we werden naar onze tafel begeleid.  En aan die tafel begon het feest pas echt.

Het eten

2 uur lang kun je bij Fine Food Village onbeperkt gebruik maken van het uitgebreide buffet en alle drankjes, warm of koud en met of zonder alcohol. Dumplings, oesters, sushi, saté, wok, teppanyaki, ijs, tompoezen, fruit: dit en nog veel meer is mogelijk bij Fine Food Village. Het was dan ook de bedoeling om dit allemaal (of in ieder geval zo veel mogelijk) hiervan te proeven. Onderweg naar het buffet merkte ik op dat alles netjes en bijgevuld was en dat het eten vers oogde, waarmee wederom pluspunten werden gescoord.
Ik begon de avond met een zelf samengesteld en door een enthousiaste kok bereid wokgerecht, en daar zouden er nog vele van volgen. De garnalen en het biefstuk waren perfect bereid, de groenten knapperig en de smaakvolle saus rondde het geheel af.
Daarna werd het tijd om de sushi aan mijn oordeel te onderwerpen. Ik ben een absolute sushi-liefhebber en dit zou dus wel eens een make or break kunnen worden. Tot nu toe had ik geen goede ervaringen met sushi uit wokrestaurant’s, dus de ik hield mijn sushi-hart vast . Na 1 hapje van mijn all time favorite (de ebi tempura maki) wist ik het: dit is de beste sushi die ik ooit in een all-you-can-eat restaurant heb gegeten. Mijn avond kon quasi niet meer stuk.
Daarna proefde ik nog oesters (niet mijn ding, maar onwijs gaaf dat het wordt aangeboden), dumplings, talloze andere wokgerechten, en sloot ik mijn avond af met een greep uit het verlokkende toetjesbuffet.

Aan het eind van de avond was ik tevreden en mijn buikje rond.

Fine Food Village heeft mijn zaterdagavond om weten te toveren in een avond voor genieters, en daar kom ik graag een keer voor terug!

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept