• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Foodfestival Amsterdam

3 december, 2015

Afgelopen week vond in de Amsterdam RAI het Foodfestival Amsterdam plaats, en ik was erbij! Op de openingsavond heb ik hier letterlijk én figuurlijk kunnen proeven van het leven als foodblogger, en dat smaakte naar meer!

Van 26 t/m 29 november was de Europahal van de RAI de place to be in Amsterdam. Hier vond het grote spektakel namelijk plaats, en dat was meer dan een geweldige locatie. Hoewel je het op het eerste moment wellicht niet zou verwachten, is de combinatie van de Europahal met een foodfestival een echte schot in de roos. Er is genoeg ruimte om de 70 foodtrucks binnen te laten rollen, de pop-up restaurants te kunnen pop-uppen en de dorstige bezoekers te voorzien van een lekker drankje in de bier- en wijnbar. De hoogte van het plafond voorkomt bovendien dat je de weg kwijtraakt door onder te worden gedompeld in eindeloze voedseldampen. Dat zou namelijk erg zonde zijn, aangezien je je ogen kunt uitkijken naar de geweldige en originele aankleding van de foodtrucks. Die aankleding komt in het contrast met het ruwe karakter van de Europahal zelfs nog beter tot zijn recht. Het is net alsof je door een hele lange straat loopt met heel veel eetkraampjes. En waar kun je nou beter streetfood eten dan op straat?

Zo wandelde ik op donderdagavond onder muzikale begeleiding van muzikanten op de kleine opgebouwde podia door mijn favoriete straat van het land. Tussen al die leuke foodtrucks met zoveel lekker eten voelde ik me net een kind dat werd losgelaten in een speeltuin. Ik wist niet waar ik moest kijken, laat staan beginnen met proeven! Het een leek nóg lekkerder dan het ander, en stiekem wenste ik dat mijn maag dubbel zo groot zou zijn. Na de verkenningsronde en een oppeppende chai latte was het dan toch echt tijd om de knoop door te hakken. Ben je benieuwd waar mijn voedselhartje me uiteindelijk naartoe leidde? Je leest het hieronder!

 

De Bakfamilie

IMG_0340Nadat ik een eerste rondje had gelopen over het Foodfestival wist ik eigenlijk nog steeds niet waar ik wilde eten. Ik faalde al bij het maken van de keuze tussen hartig of zoet eten. Gelukkig was daar De Bakfamilie! Deze schattige foodtruck was me gelijk al opgevallen, en bleef in mijn hoofd rondspoken tijdens mijn verkenningsronde over het terrein. Bij de Bakfamilie werden er namelijk hartige wafels bereid, en dat loste mijn dilemma in één keer op. Ik besloot voor een wafel met ham en honing-mosterdsaus te gaan, en die was erg lekker! Een origineel idee en een lekkere uitvoering, daar lust ik nog wel meer van!

Bulls and Dogs

Na dit lekkere voIMG_0342orproefje werd het al snel tijd voor het echte werk. Ik had ze al meerdere keren bij mensen op de hand langs zien komen en was toch wel erg benieuwd naar deze luxe versie van de klassieke hotdog. Dus ging ik op zoek naar de foodtruck waar het allemaal gebeurde, en kwam ik al snel uit bij Bulls and Dogs. Ik bleek niet de enige te zijn die benieuwd was geworden naar de speciale toppings die hier werden aangeboden. Maar de 3 enthousiastelingen achter de foodtruck hadden alles onder controle, en zo had ik binnen de kortste keren een met wilde paddenstoelen, hazelnoten en truffelmayonaise getopte hotdog in mijn handen. Mijn partner in crime nam de som op de proef en ging voor een klassieke hotdog, die nog steeds erg luxe was. Daar zaten we dan, met de beste hotdogs die we ooit hadden gegeten, hopende dat dit niet de laatste keer was dat we Bulls and Dogs op een foodfestival zouden zien.

Crêpes MobielIMG_0346

Onder het motto “balans is de sleutel tot succes” volgt na zo een flinke hap natuurlijk een zoete versnapering. Ook daarvan waren er genoeg te vinden, wat de keuze niet makkelijk maakte. Toen de zoete geur van de lieflijke witte Crêpes Mobiel mij tegemoet kwam was ik echter snel verkocht. Na al die indrukken van al die speciale hapjes was ik wel toe aan iets oud en vertrouwds. Niet mis met een crêpes met een flinke laag witte chocolade, toch? Dat dacht ik dus ook, en gunde mij deze zoete pauze. Ik ging zitten aan een tafeltje en liet het kermis-gevoel binnen treden terwijl ik genoot van mijn lekkere zoete “tussengang” dat sneller op was dan mij lief was.

Friska

Ik heb het misschien wel eens eerder vermeld, maar sushi is een van de dingen waar ik absoluut geen nee tegen kan zeggen. Ik wil het altijd en overal en benut dan ook iedere kans die ik krijg om het te eten. Friska kwamIMG_0350 dus als geroepen voor een sushi-fanaat als mij. Het leuke hieraan is dat de sushi van Friska verantwoord, glutenvrij én healthproof is. De rijst is vervangen door de graansoort quinoa en de rollen zijn gevuld met verrassende ingrediënten als zoete aardappel, kip, of cashewnoten. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar is juist ontzettend lekker! Hoewel de originele sushi mij nooit gaat vervelen, is dit een welkome afwisseling waar ik graag meer van lust. En ook het verfrissende groene sapje van ananas, limoen, munt, appel en spinazie viel goed in de smaak. Friska is een echte topper die thuishoort op foodfestivals!

Laih Laih’s on Tour

Zoals je ziet heb ik die avond flink doorgegeten, en dat had mijn inmiddels bolle buikje ook IMG_0353wel door. Toch kon ik niet weerstaan om de avond af te sluiten met een van de zoete verleidingen die bij de foodtruck van Laih Laih’s on Tour in de vitrine op mij te wachten stonden. Aan het begin van de avond waren de glutenvrije, lactosevrije en plantaardige taartjes me al opgevallen en ik was niet van plan mijn voornemen om hier iets van te proeven te breken. Een keuze maken tussen al die mooie taartjes was moeilijker dan gedacht, maar uiteindelijk bleek er toch één favoriet te zijn. Met de komst van Sinterklaas is ook de komst speculaas aangebroken, en daar wist Laih Laih’s on Tour wel raad mee. Het laatste stukje suikervrije spelt-speculaastaart was dan ook van mij, en dat was hartstikke lekker! Dit had ik niet willen wissen, en stiekem lust ik nu nog wel een puntje.

Zo ging ik die avond tevreden en goed gevuld naar huis. Ik heb ontzettend genoten van mijn avontuur op Foodfestival Amsterdam. Niet alleen omdat ik lekker heb gegeten, maar ook omdat ik zoveel mensen heb gezien die net zo gelukkig worden van eten als ik.

Ben jij hier ook geweest, en heb jij foodtrucks ontdekt die ik echt niet had mogen missen? Laat het me weten en stuur een mailtje naar maike@maikeseetblog.nl of laat een reactie achter op mijn Facebookpagina!

Ga terug