Frisse zoete aardappel stamppot

Ken je het idee dat sommige gerechten alleen in de winter of in de zomer kunnen worden gegeten? Rode kool, bijvoorbeeld, eet ik alleen in de winter als de zon zich verstopt achter dikke wolken en het liefst nog als er sneeuw ligt. Maaltijdsalades, daarentegen, eet ik nooit in de winter. Daarvoor moet de temperatuur toch zeker wel boven de 20℃ zijn gestegen en moet de zon op mijn gezicht branden als ik het eet. Nog zo een seizoensgebonden gerecht is stamppot: prima in de herfst en winter, liever niet in de hete zomermaanden. Nou durf ik toch wel te zeggen dat de lente gevoelsmatig ook eindelijk is aangebroken, maar helemaal klaar met al dat winterse eten ben ik ook nog niet. Een goede stamppot op zijn tijd zeg ik geen nee tegen, en dus ging ik op zoek naar een variant die je het hele jaar door kunt eten. Zoals je ziet is de zoektocht geslaagd. De stamppot 2.0 is klaar om de lente te veroveren. De zoete smaak van de zoete aardappel (hè hè) in combinatie met de frisheid van erwten, sla en de gerookte kip maakt dit gerecht een echte topper. Nu ben ik echt klaar voor de zomer, met een klein nostalgische bijsmaak naar de winter.

Ingrediënten (1 portie):

  • 1 grote zoete aardappel
  • 100 gram diepvries tuinerwten
  • 1 gerookte kipfilet
  • 50 gram botersla/kropsla
  • 50 gram feta kaas
  • peper & zout

Zo maak je het:

Schil de aardappel, snijdt in stukken en kook hem in een grote pan met water en zout gaar (de aardappel is gaar als je er met een mes doorheen kunt prikken). Voeg de tuinerwten vlak voordat de aardappel gaar is toe, en laat ongeveer 3 minuten meekoken.

Giet de aardappel en tuinerwten af. Voeg de feta kaas toe (bewaar een klein beetje voor de garnering) en stamp het geheel tot een grove puree.

Snijdt de kipfilet in reepjes en trek de kropsla in kleinere stukken (indien nodig). Meng de kipfilet en de kropsla door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de puree met de overige feta kaas.

Eet smakelijk!

 

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept