• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Fruitige makreel-spitskoolwraps

7 december, 2015

Afgelopen weekend was het weer eens zo ver. Met mijn kleine reiskoffertje stapte ik in de trein om vervolgens 2 uur later uit te stappen in mijn hometown in het verre zuiden van het land. En daar stond net als altijd een kleine witte auto op mij te wachten die mij veilig thuisbrengt op de wilde straten van het zuiden. De chauffeur? Dat was mijn moeder. Die kent mij namelijk goed genoeg om te weten dat ik geen fan van de bus ben. Al helemaal niet als het waait, regent, koud is of juist veel te warm. Dat is dus eigenlijk altijd. Wat mijn moeder nog meer zo goed als geen ander weet is dat je mij altijd blij kunt maken met lekker eten. In het weekend laat ik me dan meestal ook even flink in de watten leggen en laat ik de keuken voor wat het is. Aan het eind van het weekend ben ik alweer helemaal gewend aan de luxe van eten dat voor je wordt gekookt en een altijd gevulde koelkast, en ga ik dat stiekem best wel missen. Gelukkig is daar mijn moeder, die me altijd wel wat lekkers weet mee te geven. Zo komt het regelmatig voor dat mijn kleine reiskoffer veranderd in een hutkoffer vol etenswaren. Afgelopen keer trof ik tussen al die kerstkoekjes, muesli en potjes met zelfgemaakte jam ook een gerookte makreel aan. Ik kon natuurlijk niet anders dan meteen de keuken induiken om hier iets lekkers van te maken, en het resultaat mag er zijn. Zo begon ik de week in mijn studentenstadje met een ideale lunch. Kei lekker, super verfrissend, hartstikke gezond en helemaal studentproof!  Waar wacht je nog op?

Ingrediënten:

  • ½ gerookte makreel
  • 1 limoen
  • magere yoghurt (kleins scheutje)
  • 2 spitskoolbladeren
  • ½ sinaasappel
  • peper & zout

zo maak je het:

Verwijder de graat uit de makreel. Pluk de makreel los van de huid. Dit kun je het beste met je handen doen, zodat je alle graten eruit kunt halen.

Doe de stukjes makreel in een kom. Rasp de schil van de limoen en voeg dit toe aan de makreel. Pers vervolgens de limoen uit boven de kom. Voeg een klein scheutje magere yoghurt toe aan de makreel en roer het geheel door. Breng op smaak met peper en zout.

Vouw de spitskoolbladeren open. Verdeel de makreelsalade over de twee bladeren. Snijdt vervolgens een halve sinaasappel in partjes en verdeel deze over de twee wraps. Vouw de bladeren vervolgens dicht en zet ze eventueel vast met een satéprikker.

It’s a wrap!

 

Ga terug