gevulde paprika - Maike's Eetblog

Gevulde paprika “Asia”

Sommige gerechten zijn onlosmakelijk verbonden aan thuis. De geur is al genoeg om je te laten watertanden en de smaak verspreid een warm gevoel in je hele lichaam. Bij mijn ouders thuis was het voornamelijk mijn moeder die zulke signature dishes wist te creëren. Nog steeds kan ik me hier enorm op verheugen als ik weer een keertje bij mijn moeder op bezoek kom. Een van mijn favoriete gerechten die ik dan eet zijn de gevulde paprika’s van mijn moeder. Dit gerecht is zo simpel als het klinkt: paprika, gehakt, rode saus en heel veel pasta! Wat het zo bijzonder maakt? Dat weet ik zelf niet eens, en dat maakt het zo bijzonder. Jullie snappen dat ik me er niet eens aan ga wagen om dit lekkere recept na te apen. In plaats daarvan heb ik mijn eigen variatie op de gevulde paprika gemaakt, en die viel ook erg goed in de smaak. Ter inspiratie heb ik mijn liefde voor de Aziatische keuken én mijn strenge sportdieet-voedingsschema uit de kast getrokken. Eventjes brainstormen en heel wat proeven, en de Aziatisch gevulde paprika  a la Maike stond op tafel. Wie weet wordt dit dan mijn signature paprika dish? Mijn moeders creatie kan het zeker niet toppen, maar ik weet zeker dat ze hier ook wel een hapje van lust. Daar doe ik het voor! Ondertussen heb ik mijn agenda er alvast bij gepakt om een datum voor mijn volgende bezoek aan moeders te prikken..

Ingrediënten (voor 3 gevulde paprika’s)

  • 3 paprika’s
  • 300 gram (mager) rundergehakt
  • 2 stengels bosui
  • 3 middelgrote champignons
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el vissaus
  • 1 mespunt sambal
  • wokkruiden
  • aluminiumfolie

Zo maak je het:

Snijdt voorzichtig de stengel uit de paprika. Via het gat aan de bovenkant dat hierdoor ontstaat kun je vervolgens eenvoudig de zaadlijsten uit de paprika verwijderen.

Snijdt vervolgens het groene gedeelte van de bosui in smalle repen. Hak de champignons fijn.

Verhit een pan zonder olie, en voeg het gehakt hier aan toe. Voeg ook meteen de champignons en de bosui toe en laat het kort bakken. Voeg dan de ketjap manis, de vissaus, de sambal en de wokkruiden (naar smaak) toe en roer dit goed door. Haal de pan van het vuur (het gehakt hoeft niet gaar te zijn).

Verdeel het gehaktmengsel over de paprika’s. Pak de paprika’s vervolgens in aluminiumfolie en zet ze in een ovenschaal.

Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten bij 200 in de oven.

Als de paprika’s klaar zijn kun je ze uit de aluminiumfolie verwijderen. Serveer ze bijvoorbeeld met rijst!

Eet smakelijk!

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept