• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Gevulde varkenshaas in een jasje

26 september, 2015

Het is weekend, eindelijk! Als ik een weekend vrij ben vind ik het leuk om de keuken in te duiken en nieuwe gerechten te ontdekken, en daar kan ik dan de hele dag mee doorgaan. Een dag in de keuken is voor mij dé manier om te ontspannen. Als dat ook nog eens resulteert in heerlijk eten is dat voor mij een perfect weekend. Varkenshaas is één van de dingen die ik nog nooit zelf heb bereid, terwijl ik het onwijs lekker vind. Het werd dus tijd om daar verandering in te brengen. Zo gezegd zo gedaan dook ik op mijn vrije avond de keuken in en toverde ik dit gerecht op tafel. Een lekker bereid stuk vlees laat mijn keuken-hartje al gauw sneller kloppen, maar deze combinatie met bacon en spinazie bezorgde me haast hartkloppingen (op een goede manier natuurlijk). Wat was dit lekker! Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan? Ik denk dat ik mijn favoriete weekend-gerecht heb ontdekt.
Heb jij dit weekend ook zin en tijd om jezelf, je vriend of vriendin of je familie te verwennen met een heerlijk gerecht? Zoek dan niet verder, want dit is een gegarandeerd succes! Het is veel simpeler dan het eruit ziet en de smaak is nóg beter dan je nu denkt. Door de gaartijd in de oven duurt het iets langer voordat je kunt smullen, maar ik beloof je dat het wachten het absoluut waard is!

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 200 gram varkenshaas
  • 4 plakjes bacon
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gram spinazie
  • gedroogde tijm
  • gedroogde rozemarijn
  • zout en peper

Zo bereid je het:

Druk de varkenshaas plat met een breed mes, tot een dikte van ongeveer 3 cm.
Snij de varkenshaas vervolgens voorzichtig in de lengte in (Kijk uit dat je de varkenshaas niet helemaal doorsnijdt, dan kun je hem later niet dicht vouwen). Klap de varkenshaas daarna open. Bestrooi de binnenkant met tijm, rozemarijn, zout en peper en wrijf de kruiden in het vlees. Hierdoor kan het vlees de smaak van de kruiden goed opnemen en smaakt je gerecht straks nog beter. Doe dit ook met de 4 plakken bacon, maar laat het zout hier achterwege.

Verhit ondertussen olie in een pan en bak de gesnipperde ui. Voeg na 1 minuut de geperste knoflookteen toe en laat het geheel nog 1 minuut bakken. Voeg tot slot de spinazie toe aan de pan en bak het geheel totdat de spinazie geslonken is.

Verdeel de spinazie over een zijde van de varkenshaas en klap deze vervolgens dicht.
Dan wordt het tijd om de bacon om de varkenshaas te wikkelen. Let erop dat er geen ruimte tussen de bacon zit en dat je varkenshaas goed dichtgeklapt blijft.
Prik een aantal tandenstokers door het vlees om ervoor te zorgen dat het geheel niet uit elkaar valt tijdens het garen in de oven.

Beleg een ovenschaal met aluminiumfolie en leg hier de varkenshaas op. Nu verdwijnt de varkenshaas voor ca. 65 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C, en zit er niets anders op dan wachten.

En dan is het tijd om te smullen!

Ga terug