• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Gezonde quiche

15 maart, 2016

Nog maar iets langer dan een week en dan is het alweer Pasen! Bedenk dus maar gauw waar al die paaseitjes verstopt zouden kunnen liggen. De paashaas is namelijk al weken bezig om dit voor te bereiden, en heeft dus waarschijnlijk een stokje voor. Of –  als je inmiddels toch echt wordt geacht je “volwassen” te gedragen – ga lekker eten. Pasen heeft namelijk heel wat meer te bieden dan eieren. Gezellig met de familie aan tafel voor een heerlijk paasontbijt, een paasbrunch, of lunch, of diner. Het kan allemaal, en als je wilt zelf allemaal op één dag. Hoewel dat misschien toch wel erg ambitieus is. Anyway, om je alvast een leuk idee te geven heb ik deze lekkere gezonde quiche met groenten op tafel en online gezet. Anders dan de traditionele quiche met veel room heb ik magere kwark gebruikt voor de vulling, en daar proef je niets van (of juist wel? Hij is namelijk wel extra lekker!). Zo hou je in ieder geval nog wat ruimte over, voor een chocolade-eitje of een hele chocolade paashaas bijvoorbeeld. En als je geen zin hebt om op de dag zelf in de keuken te staan kun je deze quiche ook al een dag van tevoren maken. Koud of eventjes opgewarmd smaakt hij net zo goed!

Ingrediënten:

  • hartige taartbodem
  • 150 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 1 kleine ui
  • ongeveer 5 broccoli roosjes
  • 1 grote tomaat
  • feta kaas
  • Italiaanse kruiden
  • peper & zout

Zo maak je het:

Bereid de hartige taartbodem volgens de verpakking. Vet een ovenschaal in en verdeel het deeg dunnetjes over de bodem en de rand.

Halveer de broccoli roosjes en kook ze vervolgens 5 minuten in heet water. Verhit ondertussen olie in een pan, hak de ui fijn en fruit deze ongeveer 2 minuten.

Doe de kwark in een kom. Voeg het ei, de Italiaanse kruiden en peper & zout naar smaak toe. Meng het goed door.

Verdeel de broccoliroosjes en de ui over de taartbodem. Giet het kwarkmengsel hierover heen.

Snijdt de tomaat in dunne plakjes en verwijder het midden. Verdeel de plakjes over de quiche. Bestrooi tot slot met de feta kaas.

Zet de quiche vervolgens ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven bij 200℃. De quiche is gaar als de vulling stijf is geworden.

Eet smakelijk!

Ga terug