IMG_2191

haver-mueslirepen

Hoewel de foto bij dit recept eigenlijk al genoeg zegt, ga ik toch even toelichten wat voor een goddelijk tussendoortje ik hier heb gefabriceerd. Deze mueslirepen met havermout als basisingrediënt zijn echt hartstikke lekker, en ook nog eens veel gezonder dan al die mueslirepen die je in de supermarkt kunt kopen. Er zit namelijk geen toegevoegde suiker in. Door de pruimen smaken ze alsnog lekker zoet! En het maken van deze suikervrije haver-mueslirepen kost eigenlijk net zo veel tijd als op en neer naar de supermarkt gaan. Binnen 10 minuten heb je ze al in de oven staan, en dan is het een kleine kwestie van geduld. En dan ben je ook al een hele week voorzien van een heerlijk verantwoord tussendoortje, dat ook nog eens goed vult. In de trein, op het werk, in de collegebanken, en zelfs op de fiets: het kan altijd en overal. Zo zijn er vast nog veel meer pluspunten aan deze energiereep te ontdekken, maar dat laat ik aan jou over!

Ingrediënten (8 stuks):

  • 100 gram havermout
  • 180 gram gedroogde pruimen
  • 50 gram zaden & pitten mix
  • 1 el kaneel
  • 10 gram (kokos)olie
  • 2 el water

Zo maak je het:

Hak de pruimen fijn (ik deed dit met een hakmolen, je kunt ook een blender gebruiken), totdat het bijna een papje is.

Doe de pruimen met de havermout, de kaneel en de zaden & pitten mix in een kom. Smelt de kokosolie even in de magnetron en voeg deze vervolgens toe aan de rest. Voeg ook het water toe.

Meng alles goed door, totdat het een vaste massa wordt.

Verdeel het mengsel ongeveer 1 cm dik over een ovenschaal. Bak het geheel zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven bij bij 180℃.

Haal de ovenschaal vervolgens uit de oven en snijdt de nog warme massa in langwerpige stukken. Laat de repen afkoelen.

Geniet ervan!

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept