zelfgemaakte kipnuggets - Maike's Eetblog

Homemade kipnuggets

Kijk uit, je staat op het punt het recept van het jaar te ontdekken! Dit recept bespaart je namelijk niet alleen een boel calorieën, maar ook de nodige benzine. Dames en heren, ik presenteer u de homemade kipnuggets! Vrij van onnodig toegevoegde smaakversterkers, frituurolie, wachtrijen en schuldgevoelens. Ja je hoort het goed. Vergeet McDonald’s en ga voor deze verantwoorde kipnuggets van Maike’s Eetblog die nóg beter smaken dan het origineel. Sinds deze geniale uitvinding heb ik deze zelfgemaakte kipnuggets al zo’n vijf keer gegeten en nummer zes staat alweer op de planning. Ik ben zelf helemaal geen fan van McDonald’s. Als ik er eens in de drie jaar kom is dat een hele prestatie (is dat wel het juiste woord) en het enige dat ik dan bestel zijn kipnuggets. Ik hou niet van de drukte, de geur en de atmosfeer (ik bedoel: welke atmosfeer?) van fastfood restaurants in het algemeen. Waar ik wel van hou is een lekker sappig stukje kip en van cornflakes. En nu dus ook van cornflakes op mijn lekker sappige stukje kip. Voor mij is dit recept dus de ideale manier op mijn bezoek aan de McDonald’s nog een jaartje uit te stellen. Voor jou kan het een reden zijn om je bezoek voor een keertje uit te stellen. Ik snap ook wel dat je na een avondje in de stad geen zin hebt om thuis nog de keuken in te duiken. Maar mocht je nou toevallig een keertje thuis in de keuken staan en geen zin hebben om naar buiten te gaan, maar wel in fastfood voedsel, heb ik nu dé oplossing voor je. En het kost je niet eens heel veel meer tijd! Voordat je je hebt omgekleed, je sleutels hebt gevonden, er naartoe gereden bent, besteld hebt en je bestelling op je dienblad ligt staat jouw oven thuis al op het punt om de kipnuggets vers af te leveren. Ik ben benieuwd wat je ervan vind!

Ingrediënten:

Het ligt er maar net aan hoe gek je bent op kipnuggets. Ik maakte onderstaande hoeveelheid en dat was genoeg voor een avond eten voor 2 personen.homemade chickennuggets - Maike's Eetblog

  • 800 gram kipfilet
  • 150 gram cornflakes
  • paprikapoeder
  • peper & zout
  • 2 eieren
  • bloem

Zo maak je het:

Doe de cornflakes samen met het paprikapoeder, peper en zout in de blender en maal ze fijn.

Snijdt de kip in blokjes.

Kluts de eieren in een diep bord. Verdeel de bloem en de gemalen cornflakes ook over twee diepe borden.

Nu is het tijd om te paneren! Neem een blokje kip en rol dit achtereenvolgens door de bloem, het ei en de cornflakes. Leg het blokje op een met bakpapier belegd bakblik. Herhaal dit totdat alle kipblokjes gepaneerd zijn.

Bak de kipnuggets gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven bij 200.

Klaar!

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept