• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Italiaanse clubsandwich

25 december, 2015

De feestdagen zijn nog maar net voorbij, en het volgende feestje zit er voor mij alweer aan te komen! Binnenkort ga ik namelijk Rome verkennen tijdens een 4-daagse stedentrip. Daar ga ik natuurlijk uitgebreid de toerist uithangen met mijn selfiestick in de ene hand, en mijn plattegrond in de andere. Colosseum, Vaticaanstad, Trevifontein, ik wil het allemaal zien. Ik ben er helemaal klaar voor om de Italiaanse cultuur op te kunnen snuiven. Maar dat is niet alles. Als wasechte foodie on tour ga ik natuurlijk ook de Italiaanse keuken goed onder de loep nemen. Want van eten weten de Italianen wel het een en ander af. Pizza, pasta, risotto, ijsjes, meloen met parmaham, en ga zo maar door. Ik wil het allemaal en ik wil het vaak. Jullie snappen, ik heb er onwijs veel zin in! Ik kan haast niet wachten, en daarom kom ik gewoon nu alvast in de stemming. Dat lukt met deze Italiaanse clubsandwich behoorlijk goed. Een hap van dit appetijtelijke broodje met je ogen dicht en je hebt het gevoel dat je onder aan de Spaanse Trappen zit terwijl aan je tafeltje ‘O sole mio wordt gezongen. En omdat ik vind dat jullie ook een beetje vakantiegevoel verdienen deel ik dit receptje maar al te graag. Dus zet je schrap voor een culinair tripje naar Italië, dan zie ik je daar!

Ingrediënten:

  • 3 sneeën casinobrood meergranen
  • ½ pakje carpaccio
  • gran padano kaas
  • ½ bol mozarella
  • zongedroogde tomaatjes
  • pijnboompitten
  • groene pesto

Zo maak je het:

Rooster het brood in een droge koekenpan.
Rooster ook de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Begin met een snee brood als onderste laag en smeer hier een laagje pesto op. Leg vervolgens de carpaccio hierop. Verdeel een aantal stukjes gran padano kaas en pijnboompitten hierover.

Leg hier vervolgens weer een snee brood op en smeer hier een laagje pesto op. Snijdt de mozarella in plakjes en beleg het brood ermee. Verdeel een aantal reepjes zongedroogde tomaatjes hierover en de overige pijnboompitten hierover.  Sluit af met een snee brood.

Druk de clubsandwich voorzichtig aan en snijdt het vervolgens met een scherp mes in twee driehoeken. Zet de twee helften vast met een satéprikker.

Ciao Bella!

Ga terug