• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Italiaanse gnocchi schotel

24 april, 2016

Soms schiet er een idee voor een recept in mijn hoofd, waarvan ik werkelijk geen flauw idee heb of het iets gaat worden. Soms levert dat geweldige creaties op, maar soms gaat het ook grandioos mis. Zo heb ik een keer anderhalf uur in de keuken gestaan voor een gehakttaart, die uiteindelijk smaakte naar een mengeling van kattenvoer en oud papier (ja, zo vies was het echt). Maar ik dwaal af… Wat ik wil zeggen is “wie niet waagt wie niet wint”” , en dus ging ik wederom op avontuur in mijn keuken. Het resultaat is een gerecht dat smaakt naar een combinatie van pasta en pizza; do I need to say more? Ja, want er valt nog zoveel meer over deze gnocchi schotel te vertellen! Dit is niet alleen heel erg lekker, maar vooral een lekker makkelijk recept dat je snel kunt koken. Koken na het werk, snel voor het sporten of vlak voordat je favoriete serie begint; geen probleem! Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar ik wil je niet langer ervan weerhouden om meteen naar de supermarkt te sprinten en de keuken in te duiken. Dus houd ik het vandaag kort maar krachtig: go go go!

Ingrediënten (2 personen):

  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram gezeefde tomaten
  •  150 gram rode pesto
  • 250 gram champignons
  • 1 knoflookteen
  • 1 bol mozzarella
  • 2 grote tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper & zout
  • optioneel: ½ courgette

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijdt de champignons in plakjes. Verhit olie in een pan en bak de champignons totdat ze vocht verliezen en bruin worden. Doe hetzelfde voor de courgette als je deze wilt gebruiken.
Pers de knoflook boven de pan en bak eventjes mee.

Voeg de gezeefde tomaten en de pesto toe aan de pan en roer dit goed door. Breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden en eventueel peper & zout. Voeg dan de gnocchi toe en kook dit 2 minuten.

Giet de gnocchi met saus in een ovenschaal. Snijdt de mozzarella en de tomaat in plakjes en verdeel ze over de gnocchi.

Zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

 

Ga terug