Keto dieet – week 2

Inmiddels ben ik al meer dan 2 weken bezig met mijn keto dieet, wie had dat ooit gedacht? Ik had in het begin in ieder geval nog moeite om dit te geloven. Maar inmiddels eet ik mijn eieren, vlees en kwark weg alsof ik nooit iets anders heb gedaan. Dat is gelukkig niet de hele waarheid, want dan waren jullie al snel uitgelezen. De afgelopen week is me namelijk heus niet van een leien dakje gegaan. Sterker nog, deze week ging ik van het ene naar het andere moment van de piek naar het ondergrondse tunnelstelsel van geluk. Wil je even achteruit zakken in de bank? Lees dan verder voor je favoriete wekelijkse keto-soap!

Voor de snelle lezers heb ik mijn week kort samengevat. In de afgelopen week ging ik:mealprep kip keto dieet maikeseetblog.nl

  • Door de hel, genaamd “braderie”
  • Naar de hemel, genaamd “Sumo”
  • Terug naar de hel, genaamd “sportschool”
  • Terug naar de hemel, genaamd “bbq restaurant”

Voor de blogwormen onder ons heb ik natuurlijk ook een uitvoeriger verhaal samengesteld over mijn tweede week op low-carb basis.

Op maandag was het gelijk raak: de dag die wel eens de zwaarste beproeving van dit hele traject zou kunnen zijn. Gezellig met z’n alleen een rondje over de braderie lopen. Klinkt heel leuk toch? Is het ook, als je onderweg poffertjes, suikerwafels en broodjes gehaktbal kan kopen. Maar als dat niet het geval is GA DAN VOORAL NIET NAAR EEN BRADERIE. Met 90% eetkraampjes en 10% overig is het moeilijk je op iets anders te focussen dan eten. En we weten allemaal wel dat wanneer je iets eigenlijk niet mag je het des te liever wilt hebben. Maar, en dat is dan wel weer uiterst positief, ik heb het wel overleefd zonder ook maar iets te snoepen! In plaats daarvan heb ik heerlijke saté van Salas Catering gegeten, die moet je ook eens proberen.

Je zou kunnen zeggen dat het voor de rest van de week dus niet erger kon. En dat leek op woensdag ook zeker waar te zijn. Ik mocht namelijk officieel een cheatmeal eten! En waar kun je mij nou het aller aller aller gelukkigst mee maken? Ja, je raad het al. Sushi. Aan dat all you can eat (vr)eetfestijn ging wel iets meer voorbereiding vooraf dan normaalgesproken. De dag ervoor, de dag zelf, en de dag erna at ik minder calorieën, zodat ik op woensdag helemaal los kon gaan. Ik merkte wel dat ik veel sneller vol zat dan normaal (lees: geen 100 stuks maar 90), maar dat mocht de pret niet drukken. Na 2 uur was het feest helaas alweer voorbij. Dus, wanneer mag ik weer cheaten?

Voor een optimaal resultaat van mijn nieuwe eet-regime ging ik ook gelijk voor een nieuw sportschema. Een frisse wind in de sportschool vind ik altijd fijn en geeft me extra motivatie. Nog volgetankt van de koolhydraten van het sushi feestmaal trad ik vol goede moed de sportschool binnen. Die moed zakte me al snel in de schoenen. Naast nieuwe oefeningen die spieren aanspreken waarvan ik niet eens wist dat ik ze had train ik nu ook op tempo. Langzamer zakken, sneller achter elkaar, kortom: enorm zwaar. Nog nooit was ik zo afgemat na een training, en nog nooit had ik zo lang zo erge spierpijn. De ” glutes” oefening is officieel uitverkoren tot mijn aartsvijand. Maar ik zal hem verslaan, no matter what! Wordt vervolgd…

Naast al het afzien gebeuren er gelukkig ook nog leuke dingen in mijn leven. Een maand niet gefeest is een maand niet geleefd en dus vierde ik deze maand dat ik mijn bachelor scriptie heb afgerond en gehaald. Het zal je niet verbazen, maar een feest zonder eten is voor mij geen feest. Dus ook dit keer werd er gefeest in Maike-stijl, en dat kan dus volledig keto verantwoord. We gingen eten bij Finders Indoor bbq restaurant. Hier kun je aan tafel je eigen samengestelde spies met vlees en groenten grillen. Een ontzettend leuk concept dat ook nog eens hartstikke goed smaakt. Aan het eind van de avond was ik zelf omgetoverd in een levende vleesspies, zoveel heb ik gegeten. Dat noem ik nog eens een goede afsluiter van deze week.

keto dieet uiteten

Iedere dag is onvoorspelbaar en brengt nieuwe uitdagingen en verrassingen met zich mee. Dat houdt het ook wel spannend en interessant. Een eerlijk is eerlijk, stiekem heb ik best wel zin in de resterende weken! Ik voel me kiplekker en gezond: de beste motivatie die je kunt wensen!

Vergeet niet mijn Instagram pagina in de gaten te houden, waarop je dagelijks kunt volgen hoe het dieet me afgaat!

Tot volgende week!

 

 

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept