kokos avocado taart - Maike's Eetblog

Kokos-avocado taartjes

Eindelijk heb ik een nieuw recept voor jullie klaarstaan! Het heeft even geduurd, maar het resultaat mag zich laten zien (en proeven!). Ter inspiratie voor deze mooie taart variatie heb ik enkele diepte-interviews gehouden met mijn knorrende, veeleisende maag. Ik maak geen grap. In de afgelopen weken heeft mijn lichaam veel zoetigheid voorbij zien komen, op andermans borden. Mijn eigen bord bleef leeg terwijl anderen verjaardagscake en lekkere toetjes naar binnen werkten alsof het “vanzelfsprekend” is. Daar moest hoe dan ook verandering in komen. Het klopt dat hoe minder zoetigheid je eet, des te minder je lichaam ernaar verlangt. Maar net als iedere regel kent ook deze zo zijn valkuilen en uitzonderingen. Want hoewel ik de meeste dagen probleemloos doorkom zijn er wel degelijk van die gemene momenten. Momenten waarop ik alleen nog maar aan cake kan denken, de slagroomtaart al kan proeven en mijn maag de ijsjes al aan het verwerken is. Maar Maike zou Maike niet zijn als ze daar geen culinaire oplossing voor zou bedenken! Deze culinaire oplossing kostte helaas wel iets meer tijd en ingrediënten dan verwacht. Eerlijk gezegd hadden jullie dit recept al een week eerder kunnen krijgen, als ik meteen de juiste receptuur had gevonden. In plaats daarvan sleutelde ik aan het recept totdat het goed genoeg was om aan jullie voor te schotelen. Een week en drie pogingen later kan ik jullie eindelijk het resultaat van hard zwoegen en veel proeven in de keuken laten zien! Een combinatie van goede vetten en koolhydraten, weinig suikers en veel smaak: het sportdieet-proof avocado-kokos taartje!

Ingrediënten (6 taartjes):

 • 20 gram havermout
 • 30 gram kokosvlokken
 • 40 gram banaan
 • 20 gram kokosolie
 • 2 EL water
 • 1 avocado
 • 100 ml kokosmelk
 • 1 limoen
 • 30 gram cream cheese light
 • 2 EL honing
 • 2 gelatine bladen

Zo maak je het:

Maak eerst de bodem. Doe de havermout, kokosvlokken, banaan en water in een kom. Prak dit met een vork of stamper tot een geheel. Smelt de kokosolie in de magnetron en voeg toe aan het mengsel. Roer het goed door.

Verdeel de bodem over de muffinvormpjes en druk hem goed aan. Zet De vormpjes vervolgens in de koelkast.

Leg de gelatine bladen in een kom met water en laat ze hierin weken.
Doe ondertussen alle overige ingrediënten – behalve de limoen – in een kom en prak ze met een vork of stamper tot een glad geheel. Rasp de schil van de limoen boven de kom en meng alles goed door.

Verwarm een heel dun laagje water (4 EL) in een pannetje. Knijp de gelatine bladen uit en voeg ze toe aan het water. Roer het goed door en voeg het water-gelatine mengsel vervolgens toe aan het avocado-mengsel.

Haal de muffinvormpjes uit de koelkast. Verdeel het avocado-mengsel over de bodem in de muffinvormpjes. Zet de taartjes vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Smakelijk!

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept