Kokos bananen cake - Maike's Eetblog

Kokos-bananen cake

Gebak is en zal altijd de liefde van mijn leven blijven. Als wasechte Duitser weet ik natuurlijk alles van de lekkerste taarten en cakejes, en in het verre Zuiden van ons kikkerlandje waar ik ben opgegroeid, kunnen we er ook aardig wat van. Niets is zo lekker dan een zondagmiddag met een bakje koffie en een stuk puddingvlaai, kersenvlaai of appeltaart in de tuin te zitten. Overigens kan dit ook op iedere ander willekeurig moment van de week, met ieder ander soort gebak, op iedere willekeurige locatie. Als er maar gebak is. De afgelopen jaren probeer ik steeds vaker “gezonde” taarten, cakejes en koekjes te maken. Want hoe gezonder, des te meer je ervan kunt eten zonder dik te worden! Dat is niet helemaal waar natuurlijk, maar af en toe ik laat mezelf graag in die waan. Meel-vervangers, zoals amandelmeel of kokosmeel, kunnen al een hoop doen om je gebak wat lichter te maken. Maar wat je ook kunt doen is bananen als basis voor je cake gebruiken. De bananen zorgen er ook voor dat de cake heerlijk zoet wordt, zonder extra suiker te moeten gebruiken! Dat is dus dubbel voordelig. Bananencake bestaat in duizenden varianten, met veel of weinig ingrediënten. Dit keer koos ik voor een eenvoudige kokos-bananencake. Naast gebak ben ik namelijk ook hartstikke dol op kokos, en door mijn twee liefdes te verenigen in één gebak wordt ik extra gelukkig! Genoeg redenen dus om deze cake snel op te smikkelen. Herken jij jezelf hier ook in? Spring dan de keuken in en ga ervoor! Binnen no-time is de cake klaar en kun je ervan genieten.

Kleine tip: bananencake is minder lang houdbaar dan normale cake. Vries hem daarom in plakjes in en haal zo nu en dan een plak uit de vriezer als je er trek in hebt!

Ingrediënten:

  • 120 gram havermout
  • 120 gram geraspte kokos
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 75 ml amandelmelk
  • 2 TL kaneel
  • 1 TL vanille extract
  • 2 EL honing
  • 2 TL bakpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180.

Doe alle ingrediënten in de blender en mix alles tot een glad beslag.

Giet het beslag in een cakevorm en zet de cakevorm in de oven. Bak de cake 50 minuten.

Eet smakelijk!

 

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept