• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Paul’s Ijsboerderij – Wijlre

2 februari, 2016

Het is alweer een tijdje geleden dat ik samen met een vriendin door het mooie groene landschap van Limburg reed, op weg naar het pittoreske dorpje Wijlre. Daar, in een oude boerderijwinkel, vind je de crème de la crème van de high tea! Ik heb het natuurlijk over Paul’s Ijsboerderij. Het werd een geweldige middag, waar ik jullie graag meer over vertel.

De sfeer

Om bij Paul’s Ijsboerderij te komen moet je weliswaar naar het verre zuiden reizen, maar dan heb je ook wat. De kleine boerderijwinkel is inmiddels uitgegroeid tot een super gezellige ijsboerderij, waar je de hele middag kunt vertoeven. De rustieke aankleding van de boerderij doet je denken aan een vakantiehuisje op het land, waar je nooit meer weg wilt. Daar komt nog eens bij dat het er heerlijk ruikt naar de vers bereidde pannenkoeken, broodjes, soepen en andere lekkernijen die het team van Paul’s met veel liefde bereid. Over het team gesproken, het ontvangst en de service zijn hartelijk zoals we dat alleen in Limburg kennen. Wees maar niet bang, ook zonder de beheersing van het Limburgs dialect kom je hier prima uit de voeten. En bovendien, de weg wijst zich haast vanzelf naar de gezellig aangeklede tafeltjes, klaar om met eten gedekt te worden.

Het eten

Paul’s Ijsboerderij biedt een grote keuze aan gerechten, vooral voor lunchtijd. Na vele verhalen over de verrukkelijke high tea hier te hebben gehoord kon ik natuurlijk niet anders dan de proef op de som te nemen. Leuk weetje: je kunt hier kiezen voor een seizoens high tea, met hapjes die gemaakt zijn met verse producten van het seizoen! Samen met een vriendin nam ik plaats aan een kleine tafel in een van de omgetoverde boerderijkamers. Na een korte uitleg over wat ons te wachten stond begon ik al te watertanden, en dat duurde nog eventjes aan. Een van de vele pluspunten is de grote keuze aan verse thee die je bij Paul’s hebt. Dat is wel eens wat anders dan de voorverpakte zakjes thee en levert bovendien verrassende en onbekende smaakjes op. Oma’s appeltaart thee is een echte aanrader! Dat verrassingselement zet zich voort in de lekkernijen van de high tea zelf. De eerste etagère was gevuld met hartige hapjes, waaronder een pompoensoepje geserveerd in een espresso kopje. Schattig! En ook de huisgemaakte eiersalade op brood, wraps en mini salades vielen goed in de smaak. Hierna waren de zoete versnaperingen wel welkom, hoewel het er haast teveel waren. Ook dit vind ik een groot pluspunt, want het zou niet de eerste keer zijn geweest dat ik na een high tea niet verzadigd ben. Gelukkig krijg je bij Paul’s meer dan genoeg croissantjes, cakejes en puddinkjes. De leuke sfeer zorgde ervoor dat we hierna nog een tijdje na hebben genoten van deze gezellige en lekkere middag.

Ben jij binnenkort dus in Limburg onderweg vergeet dan niet een kijkje te nemen bij Paul’s Ijsboerderij! Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zult worden. Maak een tussenstop tijdens een middagwandeling, of ga gelijk voor de plantenwandeling die hier wordt aangeboden. Wat een leuk idee! Natuurlijk kun je ook gewoon met de auto komen als je niet zo van wandelen maar wel van lekker eten bent (ik begrijp je volledig).

Neem een kijkje op de website van Paul’s Ijsboerderij in Wijlre!

 

Ga terug