• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Pompoen-geitenkaas risotto met walnoot

10 november, 2015

Soms heb je van die dagen dat je maar niet kunt beslissen wat je wilt eten. Alles klinkt lekker, maar eigenlijk ook weer niet. Je wilt wel groots uitpakken, maar je hebt geen idee hoe. Gisteren had ik zo een help wat eten we-dag, en dat zat me erg dwars. Als ik ’s ochtends wakker word en mijn lichaam eigenlijk nog moet opstarten bevind ik me al lang in de wonderbare wereld van voedselland. Mijn ontbijt staat meestal al klaar in de koelkast (ja, ik ben een havermouttrutje), lunch zorgt ook zelden voor struggles, maar over ideeën voor mijn avondeten wil ik nog wel eens de hele dag doen. Het moet natuurlijk wel een bordje perfectie worden. Duizend recepten schieten door mijn hoofd, maar geen een dat mijn buikje sneller laat knorren. Daar zit ik dan met een leeg boodschappenlijstje en een lege koelkast. Op zo een moment is er maar één oplossing: in mijn hoofd maak ik maak een lijstje van alle ingrediënten die ik écht lekker vind. Dan is het een kwestie van slim combineren, en als het goed is moet daar iets lekkers uit rollen. En ja hoor, die avond stond er gewoon weer een overheerlijk avondmaal op mij te wachten. Met de pompoen (hmm) en de geitenkaas (hmmmmm) in de hoofdrol heb ik echt de beste beslissing ooit genomen. En de smeuïge risotto en de crunchy walnoot maken het alleen nog maar beter. Het lijkt wel alsof deze ingrediënten meant to be zijn. Gedreven door pure wanhoop heb ik dus zomaar even een hartstikke lekker gerecht gecreëerd. Wie had dat ooit gedacht? Op deze manier zijn help wat eten we-dagen zo slecht nog niet. Heel af en toe.

Ingrediënten:

  • 75 gram risottorijst
  • 150 gram pompoen
  • 1 ui
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 halve walnoten
  • 2 plakjes zachte geitenkaas met honing (Hou je niet zo van zoet? Gebruik dan zachte geitenkaas naturel)
  • 1 el honing
  • tijm
  • peper & zout
  • eventueel een blokje boter

Zo maak je het:

Ontpit de pompoen en snijdt deze in blokjes van ongeveer  2×2 cm totdat je 150 gram hebt.
Doe de pompoen in een ovenschaal, bestrooi met tijm en bestrijk met honing.
Zet de pompoen ongeveer 35 minuten in de oven bij 200°C. Controleer regelmatig of deze al gaar is.

Los vervolgens de groentebouillon op in kokend water.
Snijdt de ui en fruit deze in de pan. Voeg na 1 minuut de rijstkorrels toe en bak ze totdat de korrels glazig worden.
Voeg dan beetje bij beetje groentebouillon toe en laat de risotto ongeveer 20 minuten* al roerend zachtjes koken. De risottorijst moet lekker smeuïg worden.

Rooster in de tussentijd de walnoten ongeveer 2 minuten in een pan.

Wanneer de pompoen en de risottorijst allebei gaar zijn kun je de pompoen bij de risotto voegen. Voeg eventueel een klontje boter toe en schep dit goed om totdat de boter gesmolten is.

Breng de risotto op smaak met peper en zout. Doe de risotto op een bord en brokkel de geitenkaas over het gerecht. Garneer met de geroosterde walnoten en een beetje tijm.

Eet smakelijk!

*De tijd die de risottorijst nodig heeft om te garen is afhankelijk van de soort rijstkorrel. Kijk daarom achter op de verpakking welke tijd voor jou van toepassing is.

Ga terug