• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Pompoensoepje

11 december, 2015

De bladeren zijn al lang van de bomen gevallen en Sinterklaas is weer op de boot gestapt om te overwinteren in Spanje, maar Vadertje Vorst doet dit jaar rustig aan en laat ons nog even op zich wachten. Niets mis mee, want koukleum die ik ben vind ik de temperaturen natuurlijk al lang laag genoeg. Toch kunnen die dalende temperaturen ook ergens goed voor zijn. Sommige gerechten smaken nu eenmaal veel beter in de winter. Niets is beter dan een dampende kop soep om jezelf aan op te warmen als je net uit de kou komt. Nou lijkt het buiten meer op herfst dan winter, dus koos ik voor een herfstige soep met frisse tinten. Je voelt de bui al hangen, maar de pompoen is nog niet verdwenen uit mijn keukenkastje. Je moet ervan genieten zolang het nog kan, toch? Combineer met fruitige sinaasappel en tropische kokos om jezelf nog een zomers momentje te gunnen of alvast uit te kijken naar de lente. En mocht het kwik dan toch ineens dalen tot -10 ben ik in ieder geval voorbereid. Met 3 porties in de vriezer en twee pompoenen op voorraad mag Vadertje Vorst gerust aan mijn deur kloppen.

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 700 gram pompoenblokjes (ongeveer, dit was wat ik over had)
  • 300 gram geschrapte worteltjes
  • ½ sinaasappel
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el currypoeder
  • 1-2 el worcestersaus
  • chilivlokken
  • peper & zout

Zo maak je het:

De de bouillon, pompoen, wortel, kokosmelk, currypoeder, chilivlokken en worcestersaus in een grote (soep)pan. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan en pers de sinaasappel vervolgens boven de pan uit. Breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur vervolgens omlaag en laat het met de deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of laat hem afkoelen en pureer in een blender.

Garneer de soep met chilivlokken.

Eet smakeelijk!

Ga terug