Sans Souci – Arnhem

Zorgeloos genieten. Dat is het motto van dit kleine restaurantje in het centrum van Arnhem. En zorgeloos genieten konden wij hier afgelopen week zeker. Dus wil jij binnenkort in Arnhem gaan eten en zoek je nog iets nieuws, lees dan hieronder hoe ik mijn avond beleefde.

De sfeer

Op het Jansplein, een klein beetje verstopt, ligt restaurant Sans Souci. Van buiten mag het dan iets minder opvallen, maar dat doet geen afbreuk aan de gezellige sfeer die binnenin heerst. De stijl is knus met een frisse twist, door de mintgroene accenten in de keuken. We namen plaats aan een hoge tafel achterin het restaurant. Vanuit hier kon ik het gebeuren in alle rust observeren, hoewel het overal aangenaam rustig is aangezien het restaurant redelijk klein is. Die rust was ook de bediening en de kok aan te merken. Stress lijkt hier een onbekend woord te zijn. Dat is erg fijn, want uiteten gaan hoort juist een manier te zijn om aan stress te ontkomen. Even een avondje puur genieten. En dat is bij Sans Souci zeker gelukt.

Het eten

Sans Souci prijst haar menukaart aan als “Bourgondisch genieten”, wat betekent dat er goed gegeten en gedronken kan worden. Om dat te kunnen proeven ging ik die avond voor een 3-gangendiner van de dinerkaart. Hoewel de kaart niet al te groot is, precies goed naar mijn idee zelfs, viel dat nog niet mee. Omdat ik vind dat de kwaliteit van een restaurant vaak blijkt uit het feit of het haar klassiekers kent, koos ik uiteindelijk als voorgerecht de vitello tonnato. Mijn partner in crime nam de carpaccio, een andere klassieker die niet mag missen op de kaart. We werden allebei aangenaam verrast door een mooi opgemaakt bord met een smaakvolle bereiding van onze gerechten. Hierna was het duidelijk dat zorgeloos genieten die avond geen enkel probleem zou worden. Ons diner werd vervolgd door een smeuïge en smaakvolle risotto met oesterzwammen, kastanjechampignons en zongedroogde tomaatjes aan mijn kant, en een surf ’n turf met een goed gebakken biefstukje begeleid door lekker bereidde garnalen. Ook deze keer was ik blij met de keuze die ik had gemaakt en at ik alles tot de laatste kruimel op. Toen was het ook alweer tijd voor de afsluiter van de avond. Als dessert koos ik, ondanks dat ik geen fan ben van chocolade, een brownie met warme kersen en slagroom. Ik had gewoonweg trek ik een gebakje, en zag het als een extra uitdaging voor het restaurant. En ik moet zeggen dat ik het helemaal niet slecht vond! Mijn partner in crime (in dit geval waarschijnlijk een betrouwbaardere bron) had eveneens voor de brownie gekozen, en die toverde zelfs een glimlach op zijn gezicht. Met de woorden “dit is een echte brownie” legde hij zijn bestek neer en keek me voldaan aan.

Zo werden wij bij Sans Souci met ieder hapje een stukje zorgelozer. Aan het einde van de avond gingen we tevreden en ontspannen naar huis, om daar nog even na te genieten van de goede service en het lekkere eten. Zeker een reden om hier terug te komen!

 

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept