• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food
banana Maike's Eetblog

Sportdieet – week 3

29 mei, 2016

Huh, sportdieet? Wat is er dan met het keto-dieet gebeurd? Heeft ze nu al opgegeven? Geen paniek! Door omstandigheden die ik zometeen verder zal toelichten ben ik overgestapt van een keto-dieet zonder koolhydraten naar een sportdieet met een beperkt aantal koolhydraten! Nieuwe naam, zelfde doel!

Waarom dan? Zoals jullie misschien wel weten is mijn doel van het dieet om aan te komen (in spiermassa). Nou blijkt dat de eiwitten en vetten me zo goed gezind zijn, dat ze zelfs in grote hoeveelheden meer verbranden dan opslaan. Heel prettig, maar niet als je wilt aankomen. Dus werd mijn no-carbs voedingsschema omgetoverd in een low-carbs voedingsschema, waarin ik een beperkte hoeveelheid aan koolhydraten moet eten. Nou moet je niet gelijk aan bergen pasta en wraps denken. De keuze is beperkt in zoete aardappel, zilvervliesrijst, havermout en banaan. Niks mis mee! Daar komt ook nog eens bij dat ik in plaats van 2000 kcal per dag opschroef naar 2200 kcal per dag. Met andere woorden bestaat mijn dagtaak nu uit eten, eten en nog eens eten. Wederom niks mis mee! Dit moet ik aanhouden totdat ik merk dat ik ietsje “dikker” word, en dan wordt het aantal kcal ineens drastisch omlaag geschroefd. Het resultaat hiervan is een absoluut droomlichaam waar je u tegen zegt (dat denk ik dan).

Hoe voel ik me daarbij? De havermout en banaan heb ik met open armen ontvangen. Bijna iedere middag komen zij even langs op mijn lunchtafel, gezellig! Met de overige koolhydraten heb ik iets meer moeite. Ik merk dat mijn lichaam na ruim twee weken al gewend is aan een voedingspatroon zonder. Daarom loop ik nu na het avondeten met een baksteen in mijn buik rond, terwijl ik mezelf afvraag of dit wel de juiste weg is. Ik gok dat ik het nog even de tijd moet geven, aangezien ik hier pas een aantal dagen mee bezig ben.

Wat is er verder nog gebeurd in Maike’s Eetblog land? Ik heb een groot verjaardagsfeest doorstaan zonder een enkele cheat (applausje!), mijn liefde voor cashewnoten geïntensiveerd, en een konijnenijsje met gras- en wortelsmaak gekocht (voor Louis the King)!

Icecream Maike's Eetblog

Meer nieuws volgt snel!

Liefs, Maike

Ga terug