sportdieet - Maike's Eetblog

Sportdieet – week 4 + 5

Leeft ze nog? Ja hoor! “still going strong” zullen we maar zeggen. De reden dat jullie de afgelopen weken iets minder van mij hebben gehoord is minder spannend dan jullie wellicht hopen. Eerlijk gezegd was ik gewoon hartstikke druk met van alles en nog wat. Zo ben ik bezig met de laatste loodjes van mijn bachelor studie (stage, verslagen, etc.), druk bezig met intrekken bij mijn partner in crime (zo veel spullen…), knalde ik even een gezellig weekendje op Pinkpop (later meer hierover), en moest ik daarnaast ook nog letten op mijn sport- en eetgedrag. Dat laatste verliep overigens wel hartstikke lekker, zonder moeite én zonder tegenslagen. Omdat dat eigenlijk toch best wel bijzonder is, besloot ik toch maar weer achter mijn laptop te duiken om een blogpost voor jullie te schrijven.

Voor het geval jullie nog even op gang moeten komen na deze radiostilte, begin ik luchtig en makkelijk met een aantal leuke feitjes over mijn sportdieet:

  • Ik eet zo’n 3 kg magere kwark per week
  • Wekelijks belanden er wel 30 eieren in mijn koekenpan;
  • I go nuts on nuts, met wel 50 gram cashewnoten per dag;
  • Eet ik minimaal 1100 gram vlees of vis per week;
  • Ik bereikte een record van 57,5 kg op het glutes apparaat;
  • 80 kg til ik zomaar op in een sumo-deadlift (!!!)
  • Inmiddels ben ik 1,0 kg aangekomen!

Het lijkt erop dat dit sportdieet wel degelijk goed aanslaat. Ik voel me fit, zit lekker in m’n vel en kan met de week meer gewichten optillen. En die extra kilo? Aanvankelijk vond ik het wel een beetje eng om aan te moeten komen, maar dat is eigenlijk nergens voor nodig. Als ik met dit voedingspatroon (low-carb) blijf aankomen kan er eigenlijk weinig misgaan. Ik merk dat al die extra calorieën vooral naar mijn spieren toe gaan, omdat ze sterker en beter zichtbaar worden. Dat is precies wat ik wil! Zolang ik me hier goed bij voel blijf ik hiermee doorgaan. En laten we eerlijk zijn; dat ik zoveel mag eten op een dag en alsnog niet dik wordt is dikke prima.

Over aankomen gesproken; afgelopen weekend liet ik mezelf 3 dagen lang verschrikkelijk gaan. Niet omdat ik het dieet had opgegeven, maar omdat ik werkelijk waar geen keuze had. Ik ging namelijk een weekend naar Pinkpop, en onder het genot van Bastille, Red Hot Chili Peppers, Rammstein en co. nam ik zo nu en dan een hap uit een hamburger of suikerwafel. Eten dat voldoet aan mijn dieet was er namelijk niet te vinden, en als het dan al in de buurt kwam kostte het gelijk een maand stufi. Dus besloot ik het te laten gaan en me over te geven aan de geweldige muziek en heerlijke sfeer. Overigens kwam ik op het festival terrein lang niet aan mijn 2200 calorieën per dag, waardoor al dit “slechte” gedrag aardig werd gecompenseerd. Ik heb er in ieder geval geen spijt van!

hamburger pinkpop

Na dit losbandige weekend was ik wel weer toe aan structuur in mijn eetpatroon. Ik kon niet wachten op mijn bakje kwark, gebakken kippendijtjes en heel veel groenten op mijn bord. Uiteindelijk voel ik me hier ook veel beter bij. Het low-carb eten is inmiddels echt al een onderdeel van mijn dagelijkse leven geworden. Dat maakt het stukken makkelijker om vol te houden, ook als het dieet “officieel” afgelopen is.

En toen stond er ook nog een verrassing op mij te wachten afgelopen week. Weliswaar een waar ik aanvankelijk niet zo blij mee was. Vanwege een administratieve fout werd er een maaltijdbox aan huis bezorgd. Hartstikke lekker natuurlijk, maar helaas ook gevuld met genoeg voedingsmiddelen die ik niet mag eten. Dat dacht ik in ieder geval. Wat bleek nou? Met een aantal creatieve aanpassingen aan het recept, zoals noedels vervangen door zilvervliesrijst, kon ik alle “waardevolle” ingrediënten gewoon gebruiken. Ik kan je verzekeren dat ik dus ook deze week weer heerlijk gegeten heb!

kofte hello fresh

Nu brei ik een einde aan mijn inhaal-verslag, voordat jullie dat vroegtijdig zelf doen.

Liefs Maike

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept