• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Thaise gehaktballetjes

21 november, 2015

Meet the meatball! Een traditioneel gerecht en toch zo veelzijdig. De gehaktbal voelt zich namelijk overal wel thuis. Zo zwemt hij graag zijn baantjes in tomatensaus, begeleidt hij de rode kool regelmatig naar een avondje bij oma en rust hij graag uit op een hard bedje van brood. De gehaktbal is ook zelden alleen. Hij heeft vrienden in alle soorten en maten en is bovendien erg geliefd. En wist je dat de gehaktbal ook regelmatig op vakantie gaat? Hij ontdekt ontzettend graag nieuwe delen van de wereld en staat dan ook in diverse landen bekend om zijn lekkere smaak. Onlangs ging de gehaktbal op reis naar het verre Thailand. Die reis beviel hem zo goed dat hij enkele souveniertjes mee heeft genomen, vooral uit de Thaise keuken. Dit was een geweldige boost voor het karakter van de gehaktbal. Hij veranderde in een balletje met pit dat af een toe een zuurtje durft te tonen, maar net zo charmant als altijd bleef. Ben jij benieuwd naar deze gehaktbal? Maak dan hieronder kennis!

Ingrediënten (ongeveer 25 gehaktballetjes):

  • 800 gram gemengd gehakt
  • 4 stengels bosui
  • 1 limoen
  • 1 rode chilipeper
  • 3 cm gember
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 el sojasaus
  • 1 ei
  • 30 gram amandelmeel
  • (olijf)olie
  • sesamzaadjes
  • chilisaus

Zo maak je het:

Snijd de bosui in kleine ringetjes. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd vervolgens in smalle reepjes.

Neem een grote kom en doe daar het gehakt, de bosui, de chilipeper, knoflookpoeder, het sap van 1 limoen en sojasaus bij. Doe de gember in een knoflookpers en pers uit boven de kom. Meng het geheel goed door.
Voeg daarna het ei en het amandelmeel toe  en meng nogmaals goed door.

Rol kleine balletjes van het gehaktmengsel. Verhit olie in een pan en bak de gehaktballetjes vervolgens totdat ze goudbruin en gaar zijn. Draai ze regelmatig om.

Doe tot slot de sesamzaadjes op een bord of in een schaal en rol de warme gehaktballetjes erdoor.

Serveer met de chilisaus.

Op een goede kennismaking!

 

Ga terug