• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Een kijkje in de keuken bij Restaurant LEF in Elst

26 februari, 2016

Het lijkt eventjes wat stilletjes op Maike’s Eetblog, maar dat betekent niet dat ik er niet volop mee bezig ben! Mijn studie neemt op dit moment iets meer tijd in beslag dan verwacht, en daardoor laten nieuwe recepten helaas op zich wachten. Maar ik kan jullie wel iets anders leuks bieden! Afgelopen week was ik namelijk op bezoek in de keuken van Restaurant LEF in Elst. Eerder heb ik hier al een recensie over geschreven, waarin ik jullie heb verteld hoe het er op de restaurantvloer aan toe gaat. Maar wat gebeurd er achter de schermen? Waar komt al dat lekkere eten toch vandaag en hoe wordt het gemaakt? Lees het antwoord hier.

Huisgerookte zalm

Bij restaurant LEF worden enkele gerechten op de lunchkaart geserveerd met huisgerookte zalm. Dit doen zij naar eigen receptuur en proces. Allereerst wordt de buikwand van de vers aangeleverde zalm verwijderd, oIMG_4937mdat deze te dun is en daardoor teveel zout op zou nemen. Vervolgens bestrooid Chef Leon de zalm met een zelf samengesteld mengsel van peper , zout , kleurzout, basterdsuiker en een geheim specerijenmengsel. Het kleurzout zorgt ervoor dat de zalm zijn mooie zalmroze kleur behoudt. De verdeling van dit mengsel gebeurt heel secuur, zodat ieder stukje vis met de juiste hoeveelheid peper en zout wordt bestrooid, om die unieke en onvergetelijke smaak te ontwikkelen. Dan is het tijd om de zalm 48 uur lang de tijd te geven om de marinade goed in zich op te nemen. Tot slot wordt de zalm gedurende 30 tot 45 minuten koud gerookt in de stoomoven, om vervolgens op jouw bord geserveerd te worden.

Huisgemaakt ijs

IMG_5231Maar dat is niet alles! In de keuken van LEF staat ook een ijsmachine. Hierin wordt zelf (sorbet)ijs gedraaid. Toen ik de keuken binnenstapte stonden de bakjes met bloedsinaasappel, perzik, mango en karnemelk al klaar om de ijsmachine in te gaan. Een paar uur en heel wat omwentelingen later was er een heerlijk smeuïg ijs ontstaan dat zijn plaats verdient op de dessertkaart.

 

Leuk om te weten: LEF bakt ook haar eigen brood! En dat proef je terug.

Kortom, LEF is nauw betrokken bij haar producten en de bereiding ervan. Hierdoor weten ze precies wat ze hun gasten kunnen bieden, en dat is een fijn gevoel. De aandacht en liefde die in het product wordt gestoken proef je zeker terug. Daarom kan ik wederom alleen maar aanbevelen om hier een keertje te gaan eten! Benieuwd naar waar de huisgemaakte producten terug zijn te vinden op de kaart? Neem dan een kijkje op de website.

Ga terug