• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Feestelijk naanbrood

5 maart, 2016

Begin deze week postte ik een recept voor zelfgemaakte falafel. Dus waarom dan niet ook gelijk een recept waarbij je deze falafel kunt gebruiken? Zo gezegd zo gedaan heb ik hier mijn all time favorite falafel gerecht voor jullie! Een lichte feestelijke maaltijd bomvol groenten, die je zo op tafel hebt gezet. Mijn bereiding van dit gerecht was helaas een echte partykiller, aangezien de blender die avond niet mijn vriend was. In de veronderstelling dat het met mijn kleine goedkope blender wel zou lukken stopte ik mijn ingrediënten erin, en daar bleven ze wel een tijdje. Het pureren ging moeizaam en in kleine stappen. Tot overmaat van ramp kwam er na een tijdje stoom vanaf en werd het huis bedolven onder verschroeide dampen. Dat was het punt waarop mijn blender het volledig begaf, en ik ook. De rest van de kikkererwten stampte ik met brute manskracht en een vork klein. Ik bleef tegen mezelf zeggen dat het al die moeite wel waard zou zijn, en terecht! Uiteindelijk belandden heerlijke falafelballetjes op mijn feestelijke naanbrood, en daar werd ik gelijk vrolijk van. Ik heb er het volste vertrouwen in dat jullie meer geluk zullen hebben in de keuken. Alvast veel kookplezier!

Ingrediënten:

  • 1 naanbrood naturel
  • 6 falafel balletjes (het recept vind je hier)
  • ½ avocado
  • 1 el citroensap
  • 1 grote tomaat
  • komkommer
  • ijsbergsla
  • knoflooksaus
  • peper & zout

Zo maak je het:

Bak het naanbrood volgens de verpakking in de oven.

Haal het vruchtvlees uit de avocado en stamp dit fijn met een vork. Voeg de citroensap en peper en zout naar smaak toe en roer dit door.

Bak de falafel zo nodig even in een pan met olie om het te verwarmen.

Als het naanbrood klaar is kun je ook al gaan beleggen. Verdeel de avocadopuree over het naanbrood. Beleg het naanbrood vervolgens met de sla, tomaat, komkommer en falafel balletjes. Verdeel een klein beetje knoflooksaus over je broodje.

Eet smakelijk!

Ga terug