Sportdieet – week 6

Alweer een week voorbij, wat vliegt de tijd toch snel! Het ene moment sta ik nog transpirerend met zere benen in het squatrek voor mijn eerste training van de week, en dan is het alweer tijd voor een nieuw blogbericht. Tijd om er uitvoerig bij stil te staan wat ik in zo een week allemaal meemaak heb ik niet echt. Tijd om er eens goed voor te gaan zitten. Wat heb ik deze week eigenlijk geleerd over mijn dieet en over mijzelf?

Schapen vs. walvissen

Toen ik deze week mijn favoriete grijze spijkerbroek met de beste pasvorm ever aantrok zat die onverwachts een stuk strakker dan verwacht. Is hij in de was geweest? Zat hij eerst ook al zo? Helaas niet. De wel-heel-erg-skinny-jeans-pasvorm is het resultaat van mijn plangerichte sportdieet. Want aankomen was het plan, en dat lijkt maar al te goed te gaan. Niets aan de hand toch? Als ik heel eerlijk ben had ik er best wel moeite mee. Ik vroeg me af of dit wel echt dé manier is. De zomer komt eraan en in plaats van met de cardio-kudde in de sportschool mee te trekken zwem ik als een walvis tegen de stroom in. Natuurlijk merk ik dat het resultaat ook buiten mijn kledingkast om aanwezig is. De gewichten die ik in de sportschool om mijn barbell wind worden met de week zwaarder en mijn spiermassa is dus duidelijk in ontwikkeling. En als ik er nu met gemak een aantal kilo aan vreet zonder moeite gaan die er vast ook net zo gemakkelijk weer vanaf. Dat is wat ik zeg, wat mijn vriend zegt én wat de personal trainer zegt. Dan moet het wel kloppen. Maar ik ben ook maar een doorsnee vrouw die mooi wil zijn in haar bikini, ook al gaat ze niet op vakantie. En het was toch echt een van mijn beste spijkerbroek-exemplaren, dat begrijpen jullie toch ook wel? Maar nu ik aan dit traject ben begonnen wil ik zeker niet zomaar stoppen. Een paar peptalks en zware deadlifts verder voel ik me alweer een stuk zekerder over mijn zaak. Ik zit op de helft en heb al best wat progressie gemaakt. Niet gek dus dat ik heel erg benieuwd ben naar de resterende weken! En het feit dat ik dit jaar niet op vakantie ga is dan eigenlijk ook een stuk fijner dan gedacht..

Peel the avocado

Na dit ontzettend emotionele verhaal heb ik gelukkig ook nog ontzettend vrolijk nieuws. Er staat een nieuw recept op Maike’s Eetblog! Het heeft lang op zich laten wachten en jullie dachten vast dat ik het koken op had gegeven. Maar gelukkig is daar niets van waar en ben ik weer terug met mijn pollepels en pannen! Het gloednieuwe recept voor gezonde kokos-avocado taartjes vind je hier. Ik heb in ieder geval nog een stukje van dit hemelse voedsel over en ga mezelf hiermee opbeuren. Succes gegarandeerd!

gezonde taart met kokos en avocado - Maike's Eetblog

Tot snel!

 

 

Ga terug

Contact

Heb je vragen, ideeën of opmerkingen? Mail ze dan naar maike@maikeseetblog.nl.

Mis nooit meer iets

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, recepten en leuke recensies? Mis nooit meer iets en volg me!

Zoeken

© Maike's Eetblog

Powered by Another Concept