• Voor iedere thuiskok
  • Toegankelijke recepten
  • Verrassend comfort food

Top 5 receptideeën voor Valentijnsdag

9 februari, 2016

Valentijnsdag staat voor de deur. Een dag waarop jij je lief misschien wel nét iets meer wilt verwennen dan je normaal al doet. Dat kan natuurlijk met bloemen en andere cadeautjes. Zelf ben ik meer een voorstander van het idee “liefde gaat door de maag”. Uit eigen ervaring kan ik dit bevestigen, en ik weet zeker dat er wel meer mensen zijn die hunkeren naar dat ene gerecht dat vlinders in jouw buik en die van een ander veroorzaakt. Maar wat maak je dan? Om jullie wat inspiratie te bieden ben ik in de huid van Dr. Love gekropen, om deze top 5 Valentijns-gerechten op te stellen!

Ontbijt op een roze wolk

IMG_1738Ontbijt op bed is natuurlijk het beste wat er is. Maar laten we eerlijk zijn, niemand heeft zin om op Valentijnsdag vroeg uit de veren te moeten om vervolgens een uur lang in de keuken te staan. En dat terwijl de persoon waarvoor je dit heus wel over zou hebben nog lekker in het warme bed ligt. Met dit super makkelijke en snelle recept voor Eggs in clouds lig je binnen no time weer in bed met een hartstikke lekker begin van de dag. Ik beloof je dat hij of zij in de wolken zal zijn!

Lunch voor de hopeloze romanticus

IMG_0725Men zegt wel eens dat Italië hét land is als het gaat om de meest romantische mannen. Goed voorstelbaar, want iedereen die wel eens in Italië is geweest weet waarschijnlijk hoe mooi de steden en dorpen hier zijn. Verliefd worden op dit land is een makkie, dus waarom niet gelijk een Italiaan met passie erbij scoren? Ervan uitgaande dat jij jouw droompartner al aan de haak hebt geslagen kan het geen kwaad hem of haar ook af en toe jouw romantische kant te laten zien. Dat doe je met deze Italiaanse clubsandwich als geen ander. Gegarandeerd dat de vonken van het bord afspatten!

Een hartelijk tussendoortje

IMG_20151008_114428Om de liefde van je leven te verrassen op Valentijnsdag hoeft het niet altijd een groot cadeau te zijn. Dat bewijzen deze pompoenmuffins maar al te goed. Een klein tussendoortje, vol smaak en met heel veel liefde gebakken natuurlijk! Deze muffins kun je gerust ook al een dag van tevoren maken, zodat je op de dag zelf geen tijd in de keuken hoeft te verspillen.

Een zure pruimen zoetmaker

IMG_1709Niet iedereen is fan van al dat zoetsappige gedoe op Valentijnsdag. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, tenzij je uit pure irritatie juist het tegenovergestelde van extra lief gaat doen. Heb jij thuis zo een geval thuis op de bank zitten? Bak dan deze bananen pruimen cake, serveer nonchalant een plakje (die cake stond natuurlijk al weken op je planning), en je zult zien dat de combinatie van de zure en de zoete pruimen een glimlach op het gezicht van je lief tovert.

Diner voor twee

IMG_20150922_195009Wil jij die dag écht uitpakken? Verras hem of haar dan met een romantisch diner bij kaarslicht, onder het genot van een lekker glaasje wijn. Daar hoort natuurlijk een passend gerecht bij. En wat is nou een beter cadeau dan deze gevulde varkenshaas, ingepakt in een jasje van bacon? Nog nooit was in- en uitpakken zo leuk. Als dit niet de ultieme liefdesverklaring is, dan weet ik het ook niet meer!

Ga terug